Tegenwoordig zijn er tal van manieren om helemaal zelf je kleren te bewerken. Op die manier hoef je minder snel nieuwe kleren te kopen en gebruik je oude kledingstukken om weer nieuw leven in te blazen. Wil je graag je eigen kleren bewerken, maar weet niet precies hoe je dit kunt aanpakken? Lees dan dit blog waarin we drie verschillende manieren uitleggen, waarop je jouw kleding kun bewerken.

 Tie Dye met bleek

Een tijd geleden, tijdens het hippietijdperk, had bijna iedereen wel een tie-dye kledingstuk in de kast liggen. De kledingstukken kenmerken zich door hun zeer felle kleuren en opmerkende patronen. Oorzaak van deze opvallende patronen is het feit dat je zelf eenvoudig een T-shirt of hoodie bewerkt met bleek. Ieder kledingstuk is daardoor uniek en kun je zelf helemaal samenstellen. Met behulp van een wit T-shirt of witte hoodie kun je aan de hand van de volgende stappen eenvoudig je eigen tie-dye kledingstuk maken:

1.       Kreukel je witte kledingstuk op de gewenste wijze

2.       Houd het gekreukelde kleding bij elkaar met behulp van elastiekjes

3.       Breng de bleek met gewenste kleurstoffen aan op het kledingstuk

4.       Leg het kledingstuk in een afgesloten zak om te laten drogen voor +- 6-8 uur

5.       Vervolgens was je het kledingstuk apart en laat je het drogen aan een droogrek

Hydrodipping

Naast het bewerken van kledingstukken met bleek en kleurstof kun je kleding ook bewerken met behulp van verfspuitbussen en een bak gevuld met water. Kies als eerst met welke kleuren je jouw kledingstuk wilt bewerken. Verfspuitbussen zijn er in allerlei verschillende kleuren, waardoor je zeer veel opties hebt. Wanneer je de verfspuitbussen hebt gekocht, vul je een ruime bak met koud water. Dit koude water ga je vervolgens bewerken door de verfspuitbussen leeg te spuiten op het wateroppervlak. Hierdoor stolt een gedeelte van de verf. Vervolgens dip je het kledingstuk in de verf, waardoor de verf zich aan het kledingstuk hecht.

Bedrukken

Daarnaast kun je altijd een bepaald kledingstuk, zoals T-shirt of hoodie laten bedrukken met een ontwerp of afbeelding naar wens. Dit is niet alleen leuk als cadeau aan iemand, maar kun je ook gebruiken om je eigen stijl te ontwikkelen en je te onderscheiden van anderen. Je kunt tegenwoordig vrijwel ieder kledingstuk laten bewerken bij een gespecialiseerde textieldrukkerij. Een van de populairste kledingstukken die bedrukt worden zijn hoodies. Ga je binnenkort bijvoorbeeld op vakantie met een groep en wil je een leuke hooded sweater bedrukken samen met je vrienden of vriendinnen? Dit zorgt niet alleen voor een goed groepsgevoel, maar ook een leuk aandenken.