Vakwerk sieraden

De oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Geplaatst op

Donkere kringen onder de ogen wordt door veel mensen als vervelend geacht, omdat het je er minder fit uit laat zien. Velen proberen het in eerste instantie op te lossen met crèmepjes van ongeveer ieder merk, maar geen enkele crème geeft het resultaat waar je op zit te wachten. De oorzaak kan ook nog eens op een hele andere plek zitten dan waar je denk dat het vandaan komt. In dit blog vind je alle oorzaken die kunnen zorgen voor donkere kringen onder de ogen.

Problemen met je lever

Je verwacht het niet, maar je lever kan zorgen voor wallen onder je ogen. Het kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een overwerkte lever, vet op de lever of leverontsteking. Een overwerkte lever wordt veroorzaakt doordat darmgiffen bij overwerken bij de lever kunnen komen. Mensen met voedselgevoeligheid vallen vaak in deze categorie. Een leverdetox kan je helpen bij het verminderen van de gifbelasting in je lever, wat uiteindelijk voor minder wallen onder je ogen zorgt.

Niet voldoende slaap

De meest voor de hand liggende oorzaak van donkere kringen onder de ogen is natuurlijk slaapgebrek. Het beste is om 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Het beste is om een vaste bedtijd met jezelf af te spreken, omdat dit helpt om een natuurlijk bioritme op te bouwen, met een uitgerust gevoel als resultaat.

Meer over donkere kringen onder de ogen: verwijderen en behandelen.

Een verhoogd stresslevel heeft een negatieve impact

Slecht slapen kan veroorzaakt worden door stress. Probeer je stress te beheersen met dingen als meditatie, yoga, het uitoefenen van een hobby, regelmatig bewegen en eerder naar bed gaan. Het verhoogt de kwaliteit van je slaap en dat heeft zijn positieve invloeden op het bloedlevel onder je ogen, wat weer voor minder zichtbare donkere kringen zorgt.

Slecht werkende nieren

Als je nieren niet goed functioneren, kunt je zien dat het gebied onder de ogen donkerder wordt. Controleer bij je arts of je een blaasontsteking hebt, of er eiwitten in de urine of nierstenen zitten. Het klinkt allemaal erg vervelend, maar het beter om er op tijd achter te komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je inspiratie voor sieraden en een mooi, nieuw, bijpassend outfit.

Contactgegevens

Via info @vakwerksieraden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden