Vakwerk sieraden

Herenmode stijl gids: sieraden matchen met outfit

Geplaatst op

We zien dat steeds meer Nederlandse mannen sieraden dragen. In zuidelijke delen van Europa is dat al decennia heel gewoon, denk aan de Italiaanse mannen met oorbellen en armbandjes en kettingen. Maar de vrome Nederlandse man tot voor kort, laakte nogal op dit vlak. Maar de Hollandse man begint te ontdekken de vele mogelijkheden die sieraden en accessoires bieden om beter voor de dag te komen. Waar het echter nog vaak mis gaat, is het matchen. Dat is het vinden van sieraden die passen bij de outfit. Of andersom natuurlijk de juiste kleding vinden bij de gekozen accessoires. Bij deze wat tips.

Enfin, ik vermoed dat het meest gedragen kledingstuk door mannen toch wel het overhemd is, wereldwijd en zo ook in Nederland. Overhemden zijn super handig, je kunt ze eigenlijk altijd wel aan er is geen gelegenheid waarbij je een modderfiguur zal slaan in een net overhemd, van casual tot aan formeel. Maar indien je daarbij ook sieraden draagt, let er dan wel op dat deze goed bij het overhemd passen. Heb je een gewaagd overhemd aan qua kleur of prints, kies dan voor meer minimalistische sieraden zoals kleine oorbellen knopjes of een subtiele leren armband of horloge. Draag je meer uitbundige sieraden, zoals een gouden ketting o.i.d. kies dan voor een effen zwart overhemd. Pro tip: wanneer je aan het shoppen bent naar overhemden kies dan altijd voor strijkvrije overhemden. Te verkrijgen bij hemdvoorhem hoofddorp. Niemand houdt van strijken en dit hoeft ook niet meer dankzij strijkvrije overhemden.

Let ook op de sokken! Deze worden vaak over het hoofd gezien. Maar bij sokken geldt min of meer hetzelfde advies qua matching als hiervoor gegeven bij de overhemden. Indien er sprake is van drukke sieraden kies voor nette effen sokken, geen gekke prints. Maar indien dit niet het geval is, dan kun je best kiezen voor meer onderscheidende sokken zoals de leuke prints van het merk Happy Socks. Dit soort sokken zijn te vinden op deze webpagina. Wil je meer klassieke traditionele sokken, dan zijn Falke en Hugo Boss aanraders.

Enfin, we hopen dat de Nederlandse man vooral doorgaat met het dragen van sieraden. Maar het mag wel allemaal ietwat beter gematcht worden. We hopen met dit artikel hier een steentje aan bijgedragen te hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je inspiratie voor sieraden en een mooi, nieuw, bijpassend outfit.

Contactgegevens

Via info @vakwerksieraden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden