Vakwerk sieraden

Waarom moet je kiezen voor fairtrade producten?

Geplaatst op

De volgende keer dat je bijvoorbeeld rijst, chocola of kleding koopt, kan je nadenken over de mensen die het gemaakt hebben. In deze blog hebben we het over fairtrade producten en waarom je zou moeten kiezen voor fairtrade producten.

Eerlijk loon

Veel producten zoals fairtrade kleding en voedingswaren, zoals cacao, koffie, suiker en thee, worden geteeld en verwerkt in ontwikkelingslanden. Helaas krijgen de medewerkers vaak extreem lage lonen, waarvoor zij heel hard moeten werken. Er wordt soms niet eens loon uitbetaald, dan zijn de werknemers eerder een soort van slaven. Alsof het nog niet erg genoeg was, werken er ook kinderen op deze werkplekken. 

Wat kunnen wij doen?

Wil je wat goeds doen voor ontwikkelingslanden? Veel mensen willen niet altijd geld geven aan een goed doel, maar willen toch wat doen voor deze landen. Natuurlijk kan niet iedereen naar die landen reizen om een steentje bij te dragen. Veel mensen beseffen niet dat je hier in Nederland ook ontwikkelingswerk kan doen. De keuzes die we hier maken hebben veel invloed op de ontwikkelingslanden. Zolang wij de goedkoopste rijst of spijkerbroek willen en kunnen kopen, zullen er daar altijd mensen uitgebuit worden. 

Kies voor fairtrade

Als je dus iets goeds wil doen, dan kies je voor eerlijke fairtrade producten. Er zijn op internet veel overzichten van fairtrade producten en webwinkels. Er zijn veel fairtrade merken die leuke en hippe spullen verkopen, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. Zo kan je bij Tony Chocolonely, slaafvrije chocolade kopen. 

Waarom fairtrade?

In de ontwikkelingslanden zijn veel boeren onzeker over hun inkomen. Daarnaast hebben zij telkens te maken met de veel wisselende wereldprijs, hierdoor is de opbrengst van de oogst vaak te weinig om het hele gezin te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen zij niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede. Door fairtrade producten te kopen, kun je deze landen helpen met het doorbreken van deze armoede, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je inspiratie voor sieraden en een mooi, nieuw, bijpassend outfit.

Contactgegevens

Via info @vakwerksieraden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden