Vakwerk sieraden

Wat kunnen sieraden voor je uiterlijk betekenen?

Geplaatst op

Het is erg mooi om met sieraden jezelf te decoreren. Dit doen mensen al duizenden jaren en dat zal ook zo blijven. Mensen vinden het een mooi gezicht om stenen te zien schitteren en goud te zien blinken. Veel sieraden worden dan ook vervaardigd met het doel om dagelijks gedragen te worden. Andere sieraden zijn slechts voor ceremoniële doeleinden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een kroon van een koning of koningin, die draagt hij of zij ook niet elke dag. In deze blog vertellen we je meer over de functie van sieraden. 

Gouden sieraden

Veel mensen zijn verzot op gouden sieraden, dit komt omdat je er een koninklijke uitstraling van krijgt. In veel culturen zie je dat de vorsten en mensen die hoog in de boom zitten, goud dragen. Dit was vroeger zo en is nu nog steeds zo. Het is een teken van status om gouden sieraden te dragen. Immers, goud is niet goedkoop en niet iedereen kan het betalen. Wil je er echt als een koning of koningin uitzien, ga dan voor subtiele gouden sieraden.

Ceremoniële sieraden 

Het kan ook zijn dat je deel uitmaakt van een groep mensen met een zeer specifieke cultuur, waarbij sieraden een belangrijke ceremoniële rol spelen. Sieraden kunnen dan van allerlei materialen gemaakt zijn. Je draagt deze sieraden ook niet zo vaak, maar slechts bij  gebruiken waarbij ze horen. Je zou kunnen denken aan een bruiloft in dit geval.

Bescheiden dragen

Wil je een bepaalde bescheidenheid uitstralen, omdat je nu eenmaal in zo’n bui bent, ga dan voor zilveren sieraden. Deze zijn ook wat goedkoper en geven een subtiele, decoratieve  waarde aan je uiterlijk. Erg mooi om met deze look voor de dag te komen. 

Uiterlijk en sieraden 

Wanneer je een mooie sieraden draagt, dan kom je op een verzorgde en positieve manier over op mensen. Het kan zijn dat er dingen zijn aan je uiterlijk waar jij je al een tijd aan stoort en waarvoor een cosmetische behandeling bestaat. Je kunt daarbij denken aan hangende oogleden of wallen. Een ooglift kan je daar snel van af helpen. Laat je daarover adviseren door een expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je inspiratie voor sieraden en een mooi, nieuw, bijpassend outfit.

Contactgegevens

Via info @vakwerksieraden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden