Laten we eerlijk zijn, elke vrouw draagt nep sieraden. Het is geen schande! In feite is het combineren van goedkopere, nep gouden sieraden met je duurdere juwelen een makkelijke manier om mee te gaan met de trend en je persoonlijke stijl uit te drukken zonder blut te worden van alle dure diamanten. Ook als je een nieuwe trend wilt uitproberen, maar niet zeker weet hoe leuk je het gaat vinden, zijn nep sieraden een goede oplossing. Helaas worden goedkope sieraden al na een paar keer dragen makkelijk verpest. De dunne zilveren of gouden laag sluit vrij snel waardoor het sieraad is verkleurd. In deze blog vertellen we stapsgewijs hoe je je verkleurde sieraden er weer zo goed als nieuw laat uitzien. 

Wat heb je nodig

·      Aluminiumfolie

·      Bord of kom

·      Zuiveringszout

·      Water

·      Magnetron

·      Een schone doek

Mengsel

Pak een bord of kom en wikkel die in met aluminiumfolie. Zorg hierbij dat de aluminiumfolie niet scheurt. Giet 2 eetlepels zout op het bord. Verwarm 1 kopje water in de magnetron voor minder dan 2 minuten: je wilt dat het heet is maar niet kookt. Giet vervolgens het hete water op het zout. Roer het mengsel volledig door, totdat er geen klonten meer zijn. 

Schoonmaken maar!

Plaats je sieraden in het mengsel, de verkleurde aanslag zou hierdoor moeten worden geoxideerd. Als de aanslag helemaal verdwenen is, verwijder je de sieraden uit het mengsel. Door het aluminiumfolie moeten zilverkleurige sieraden hun kleur terugkrijgen en goudkleurige sieraden moeten weer gaan glanzen. Gebruik vervolgens de schone, droge doek en verwijder de resterende aanslag door deze er voorzichtig af te vegen. 

En voila! Je goedkope sieraden moet er als nieuw uitzien. Natuurlijk is het alsnog beter om sieraden te kopen van wat meer kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld kwalitatief goede oorbellen kopen bij Juli Dans Jewels en je zult merken dat je dan minder snel last hebt van dit probleem.